Web Analytics Made Easy - Statcounter

میزآنلاین>گزارش - همشهری آنلاین - سجاد میرزامهدی تهرانی: به یاد دارید در همایش E۳ سال گذشته مایکروسافت از پروژه اسکورپیو به صورت کاملاً خلاصه اطلاعاتی در اختیار عموم قرار داد. خب خبر خوب این است که اطلاعاتی معتبر از طراحی این کنسول منتشر شده که می‌توان به درست بودن آن کاملاً اعتماد کرد.

مایکروسافت برای آشنایی بیشتر با کنسول بعدی خود از ریچ لدبتر سردبیر نشریهٔ تکنولوژی Digital Foundry درخواست کرد تا به این شرکت آمده و با روند ساز و کار آشنایی یابد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از همین رو ریچ لدبتر در نشستی به شرح دیده‌های خود از پروژه اسکورپیو پرداخت. با توجه به سخنان لدبتر متوجه این می‌شویم که کنسولی مایکروسافت قرار است عرضه کند بسیار قوی است و حتی می‌توان گفت که سایه اسکورپیو بر سر PS4 سنگینی می‌کند. اگر بتوان با یک جمله کنسول بعدی مایکروسافت را توصیف کرد باید گفت که کنسولی که قرار است شما را به بی‌نهایت ببرد.

در ادامه شاهد پرسش سؤالات خبرنگار وب سایت معتبر Eurogamer از ریچ لدبتر خواهید بود.

اسم کنسول چیست؟ چه موقع عرضه خواهد شد؟ اسکورپیو چه شکلی خواهد بود و اینکه چقدر هزینه دارد؟

متأسفم. به من گفته نشده یا اینکه نمی‌توانم چیزی به شما بگویم این رونمایی فقط فنی بود. من فرض می‌کنم که سوالاتی که شما پرسیدید برای همایش E3 گذاشته شده است ولی می‌تو‌انم به شما بگویم که خبرهایی خوبی در راه است.

بیخیال، یک چیزی حداقل به ما بگویید.

شکل کنسول احتمالاً به صورت خوبی غافلگیرتان خواهد کرد. درباره قیمت هم مایکروسافت به چیزی اشاره نکرده است اما باتوجه به نوع طراحی آن احتمالاً ارزان قیمت نخواهد بود. چیزی که من می‌توانم حدس بزنم قیمتی حدود 499 دلار است مانند قیمت ایکس باکس وان اصلی.

خب، شما چه چیزی از کنسول متوجه شدید؟

مایکروسافت به ما مشخصات سخت افزاری را به طور کامل به ما داد. پردازنده اصلی کنسول (CPU) هشت پردازنده X86 با فرکانس 2.3 گیگاهرتزی دارد. پردازنده گرافیکی اسکورپیو هم (GPU) چهل واحد مخصوص پردازشی با فرکانس 1172 مگاهرتز دارد که این مقدار برای کنسول بازی بسیار زیاد است. حافظه کنسول 12 گیگابایت GDDR5 با پهنای باند حافظه 326 گیگابایت است همچنین یک هارد 2.5 اینچی پرسرعت با ظرفیت 1 ترابایت و یک درایو Blu-ray 4K هم در کنسول قرار داده شده است.

مانند ایکس باکس وان اس این کنسول هم یک منبع تغذیه مجتمع (داخلی) دارد. پورت‌های ورودی و خروجی کنسول کاملاً مثل ایکس‌باکس وان اسلیم است؛ یعنی کنسول پورت کینکت ندارد و اما ورودی HDMI حفظ شده است.

من که هیچی نفهمیدم!

خیلی خوب، پردازنده اسکورپیو 30 درصد از وان اس سریع‌تر است. پردازنده گرافیکی اسکورپیو هم بیش از 4 برابر سریع قویتر از ایکس باکس وان اس می‌باشد. آنچه که به همین اندازه مهم است مقدار زیادی از حافظه سریع در دسترس می‌باشد. حتی با اینکه چهار گیگابایت از حافظه برای خود کنسول ذخیره شده است، بازی‌ها می‌توانند به هشت گیگابایت حافظه دسترسی داشته باشند که از ۵ گیگابایت حافظهٔ با سرعت پایین ایکس‌باکس وان بیشتر است.

یعنی فایل‌های با کیفیت بالای بازی خیلی سریع لود می‌شوند که به وضوح تصویر 4K که هدف مایکروسافت است، کمک زیادی می‌کند.

آیا این کنسول به همان اندازه که مایکروسافت گفته قوی خواهد بود؟ آیا انتظارات را برابرده خواهد کرد؟

می‌توان تقریباً گفت توانسته. بسیاری بر این باورند تا نسل جدید پردازنده‌ها را در کنسول جدید شاهد باشد ولی احتمالاً چنین اتفاقی نخواهد افتاد. به این دلیل که مایکروسافت می‌خواهد تمام بازی‌های ایک باکس وان اس با اسکورپیو هم خوانی داشته باشد اما در عوض پردازنده گرافیکی اسکورپیو یک هیولا است.

آیا از PS4 Pro قوی‌تر است؟

بله. کنسول بازی سونی بسیار هوشمندانه و عالی طراحی شده و نتایج خوبی هم دارد آگه به دست کاربلدش بی‌افتند اما نتیجه نهایی به این برمیگردد که اجرا بازی‌ها چگونه است. اما اگر بخواهیم که از روی اعدا قضاوت کنیم کاملاً مشخص است اسکورپیو پی اس 4 را نابود کرده است. این کنسول حتی گران‌تر هم از PS4 Pro خواهد بود به این دلیل که در تمام قسمت‌های این کنسول تنظیمات با بالاترین حالت ممکن طراحی شده است.

حتی دیسک درایو این کنسول که Blu-ray 4K پخش می‌کند هم از پلی‌استیشن ۴ پرو بهتر است.

آیا نحوه اجرا بازی در اسکورپیو را دیدید؟

خب بله، دمو بازی فورزا که بر پایه موتور بازی Forza Motorsport 6 ساخته شده است. در این بازی تعداد زیادی ماشین در بازی وجود داشت حتی آب و هوای چرخشی هم درون بازی به چشم می‌خورد.

اجرا بازی در اسکورپیو چگونه بود؟

فوق العاده بود. با همان تنظیمات ایکس باکس وان اس بازی با کیفیت 4K و با 60 فریم در ثانیه قابل اجرا بود. اجر این بازی برای ایکس باکس وان با تنظیمات 1080p و 90 فریم در ثانیه قابل اجرا است. اسکورپیو فقط از 60 یا 70 درصد از منابع اجرایی خود برای انجام این بازی استفاده کرد.

این یعنی چی؟

اسکورپیو این قابلیت را دارد تا با ذخیره کردن منابع اجرایی خود بتواند بازی‌ها را بالاترین کیفیت ممکن اجرا کند از همین رو منابعی که ذخیره می‌کند می‌تواند باعث بهبود عملکرد کنسول شود.

چه چیزی ممکن است مانع شود؟

مایکروسافت بازی فورزا را تصادفی برای امتحان کنسول انتخاب نکرد. موتور اجرایی این بازی یکی از بهتری و قوی‌ترین اجرا کننده‌ها است.

من تلوزیون 4K ندارم و قصد هم ندارم حالا حالا هم بخرم پس چرا باید به این کنسول اهمیت بدم؟

مایکروسافت تعهد کرده است که اسکورپیو بدون در نظر گرفتن صفحه نمایش تمام بازی‌ها را به اجرا دربیاورد. حتی اگر یک تی وی 1080 داشته باشید می‌توانید انتخاب کنید با کدام حالت کنسول به اجرا بازی‌های مورد نظر در آید. حتی اگر بازی را در حالت 4K اجرا کنید، کنسول تصویر 4K را Supersample می‌کند تا صفحهٔ نمایش ۱۰۸۰p شما آن را نشان دهد؛ اصولاً تصویری که در این حالت می‌گیرید، یک تصویر شگفت‌انگیز صاف و زیبا است. تصور کنید که بهترین سیستم Anti-Aliasing دنیا را دارید.

خب، شاید!

اوکی؛ بگذارید ساده‌تر بگوییم: اسکورپیو تمام بازی‌های ایکس‌باکس وان را بهتر اجرا می‌کند، چه برای آن Patch بهینه ساز عرضه شده باشد، چه نه.

بازی‌های ایکس‌باکس وان روی اسکورپیو شبیه سازی نمی‌شود، بلکه تمام و کمال از سخت‌افزار اسکورپیو استفاده می‌کنند. یعنی در بیشترین حالت‌ها، فریم‌ریت‌ها بهتر می‌شوند، شکست تصویر از بین می‌رود، وضوح تصویر به بیشترین حالت خودش می‌رسد و بافت‌ها بهتر نمایش داده می‌شوند. به لطف سه گیگابایت رم سریع بیشتر و هم‌چنین هارد دیسک سریع‌تر، لودینگ بازی‌ها هم بهتر می‌شود.

جالب به نظر می‌رسد. پیشرفتی هم برای بازی‌های ایکس باکس 360 ایجاد می‌شود؟

بله. تمام پیشرفت‌های گفته شده بر روی بازی‌های ایکس باکس 360 تأثیر می‌گذارد. بد در اینجا یک اشاره‌ای داشته باشم به اینکه روند طراحی این کنسول برای مایکروسافت اصلاً راحت نبوده و این کمپانی بسیار هزینه کرده تا به الان همچنین مایکروسافت تعهد جدی بسیته که کنسولی طراحی کند تا نمونه آن را تا به حال ندیده باشید.

در آخر شما چه فکری می‌کنید؟

برای بار هزارم می گویم: نرم افزار همه چیز است که با توجه به اجرا دمو یک بازی بسیار شگفت زده شدم. این کنسول به زیبایی طراحی شده و حتی سیستم خنک کننده‌ای دارد که آن پردازشگر گرافیکی هیولایی که دارد را به خوبی خنک نگه می‌دارد.

این کنسول ما را به یاد ایکس‌باکس اول و ایکس‌باکس ۳۶۰ می‌اندازد و خبری از تمرکز روی کینکت و تلویزیون و از قبیل چیزها نیست. مایکروسافت منابع زیادی صرف کرده است تا بهترین دستگاه برای اجرای بازی را بسازد و می‌توان گفت که "ایکس‌باکس برگشته است.

منبع: Eurogamer

منبع: همشهری آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۹۱۴۶۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جای خالی آقای حرف حساب

«یک زبان دارم دوتا دندان لق/ می‌زنم تا می‌توانم حرف حق»؛ بیتی آشنا که روی جلد نشریه «گل‌آقا» خودنمایی می‌کرد و حالا این نشریه و این بیت تبدیل به نوستالژی شده‌است. - اخبار رسانه ها -

به گزارش گروه رسانه‌های خبرگزاری تسنیم، «یک زبان دارم دوتا دندان لق/ می‌زنم تا می‌توانم حرف حق»؛ بیتی آشنا که روی جلد نشریه «گل‌آقا» خودنمایی می‌کرد و حالا این نشریه و این بیت تبدیل به نوستالژی شده‌است. دهه 70 و اوایل دهه 80، مخاطبان «گل‌آقا» هفته‌ به هفته برای خریدن شماره جدید هفته‌نامه انتظار می‌کشیدند؛ یک انتظار شیرین و شاد برای خواندنِ طنزهایی که به مسائل و مشکلات جامعه کنایه می‌زد و برای دقایقی آن‌ها را می‌خنداند. امروز، 11اردیبهشت‌ماه، بیستمین سالروز درگذشت زنده‌یاد کیومرث صابری فومنی، همان «گل‌آقا»ی آشناست؛ مردی که تأثیری انکارنشدنی بر جریان طنز و طنزپردازی پس از انقلاب داشت. «گل‌آقا» در سال‌هایی که تصویرسازی و کاریکاتور خیلی رواج نداشت، در هر شماره کاریکاتور یکی از مسئولان را روی جلد می‌برد. این یک نوع خط‌شکنی بود که بعدها دیگر نشریات هم در همین مسیر حرکت کردند. «گل‌آقا» با شناختی که از جامعه داشت بدون این‌که حریم‌شکنی کند، در چهارچوب حرکت و نقد می‌کرد. از این رو مخاطبان این نشریه طیف گسترده‌ای داشتند و محتوای آن مطالب عام‌پسند و نخبه‌پسند را دربر می‌گرفت. 

«گل‌آقا» در شناسایی نیروهای جوان هم نقش زیادی داشت. این نیروها بعدها وارد فضای رسمی طنز و رسانه شدند. آخرین شماره هفته‌نامه گل‌آقا» در دوازدهمین سال انتشارش در دوم آبان 1381 منتشر شد. زنده‌یاد صابری فومنی در سال 1370 پس از انتشار اولین شماره‌های هفته‌نامه «گل‌آقا»، تعدادی از آن‌ها را برای رهبر انقلاب فرستاد تا نظر ایشان را که زمانی با یکدیگر همکار بودند، جویا شود. رهبر انقلاب هم در پیامی به تاریخ 27 تیر ماه 1370 برای گل‌آقا نوشتند: «ادعا نمی‌کنم که کار شما کامل و بی‌عیب است؛ اما با ملاحظه  اجمالی شماره‌های «گل‌آقا»، امید هرچه بهتر شدن و کامل‌تر شدن آن را دارم. طنز صادق و دلسوزانه باید همه‌ نقاط معیوب، به‌خصوص آن‌ها را که کمتر به چشم می‌آیند و آن‌ها که بیشتر به علم و اطلاع همگان از آن نیاز هست، هنرمندانه ببیند و بنمایاند. امروز جامعه و نظام انقلابی ما با دشمنانی روبه‌روست که همه‌ ابزارهای محسوس و نامحسوس را برای ضربه زدن و جریحه‌دار کردن مردم و نظام و انقلاب به کار می‌برند. برای آگاه کردن ذهن مردم از خدعه‌ دشمن، چه وسیله‌‌ای از طنز هنرمندانه و شیرین و زیرکانه، بهتر و کاری‌تر؟ ان‌شاءا... شما و همکارانتان موفق باشید».

اردیبهشت ماه دو سال پیش مستندی از شبکه مستند سیما به نام «روزگار گل‌آقایی» ساخته محمدحسن یادگاری پخش شد؛ مستندی که پس از آن چندبار دیگر هم بازپخش شد. «روزگار گل‌آقایی» پرتره‌ای از یک شخصیت محبوب و تأثیرگذار است که مردم هنوز هم طنزها و کاریکاتورهای خاطره‌انگیز نشریه‌اش را به یاد دارند. در ادامه ،گفت‌وگوی ما را با محمدحسن یادگاری، کارگردان این مستند می‌خوانید.

لطفا درباره این که چه اتفاقی باعث شد به سراغ ساخت مستند «گل‌آقایی»  بروید توضیح دهید؟

در دوران کودکی مخاطب پر و پاقرص «بچه‌ها گل‌آقا» بودم و همین موضوع باعث شد به سراغ ساخت این مستند بروم. یکی دونفر از استادان من در حوزه ارتباطات که با مرحوم صابری آشنایی داشتند، به من کمک کردند تا با گروهی از کاریکاتوریست‌ها و نویسنده‌های قدیمی طنز ارتباط پیدا کنیم. بعد از آن با آقای ناصر فیض دراین باره مشورت کردم و ایشان که شبکه همکاران «گل‌آقا» را می‌شناختند و با استاد صابری مراوده داشتند، به ما کمک کردند. به‌تدریج با تعداد زیادی از دوستان و همکاران ایشان آشنا شدیم و حمایتی که افراد از ما می‌کردند، باعث می‌شد نفرات بعدی هم به جمع ما اضافه شوند. در نهایت با حدود 25نفر از یاران «گل‌آقا» گفت‌وگو کردیم که نامشان هم در فیلم هست.

در خلال گفت‌وگوها و دیدارهایتان با این افراد، نکته‌ای بود که شما را تحت تأثیر قرار بدهد؟

درزمان ساخت این مستند و با شنیدن گفت‌وگوها لحظه به لحظه بیشتر شیفته شخصیت آقای صابری فومنی شدم. استاد صابری دانش و تجربه زیادی داشتند و توانایی تعامل با همه جناح‌ها و سلیقه‌ها را داشتند؛ چیزی که امروز کم داریم؛ یعنی افراد بابینشی که بتوانند با چنین دید وسیعی با همه در ارتباط باشند و همه را به تعامل وادار کنند، این شخصیت ها خیلی کم هستند. این ویژگی آقای صابری بود و ما سعی کردیم در مستند هم این ویژگی را برجسته کنیم. از آن طرف وقتی فیلم پخش شد همه جناح‎ها و گروه های سیاسی به آن واکنش مثبت نشان دادند و این برای ما اتقاق خوبی بود.

جالب‌ترین بازخورد چه بود؟

روز اکران فیلم، هم هادی حیدری، کاریکاتوریست اصلاح‌طلب آمده بود و هم دکتر حدادعادل. هر دو هم راضی از سالن بیرون آمدند.

ساخت مستند «روزگار گل‌آقایی» چقدر زمان برد؟

پژوهش فیلم حدود دو سه ماه و فیلمبرداری و تدوین هم تقریباً 5، 6ماه زمان برد؛ یعنی یک فرآیند 8، 9ماهه شد. ما ساخت مستند را در سال 1399 شروع کردیم که سال 1400 به پایان رسید و اردیبهشت 1401 به پخش رسید.

منبع: خراسان

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • جای خالی آقای حرف حساب
  • هزینه‌ها کلانی که هوش مصنوعی روی دست مایکروسافت می‌گذارد
  • اخراج سنگربان والنسیا پایه‌گذار بازگشت آبی اناری‌ها شد
  • بازگشت «افسانه بروسلی» و «پوآرو» به تلویزیون
  • جدول پخش سریال‌های شبکه تماشا تغییر کرد
  • دراگون از ایستگاه فضایی جدا می‌شود
  • خلاصه بازی النصر و الخلیج + فیلم
  • خلاصه بازی یوونتوس و آث میلان + فیلم
  • (تصاویر) مزدا آر ایکس ۷؛ زیبای ژاپنی
  • اوکراین سربازان فراری را از خدمات کنسولی محروم می‌کند